Gebelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Besinler
- Ayrıntılar
- Kategori: Gebelikte Beslenme
Gebelik Döneminde Tüketilmesi Gereken Besinler ve Ölçüleri
Doğru beslenme, gebelik durumunun özellikleri nedeniyle gereksinmelerin çeşitli yiyecek gruplarından sağlanmasını zorunlu kılar.
Besin öğeleri vücudumuzda çeşitli görevler yaparlar. Aynı görevleri yapan yiyeceklerden besin grupları oluşturulmuştur. Grup seçeneklerinden birini tüketmiyorsanız bir diğerini yiyerek de doğru beslenebilirsiniz.
|
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 Su Bardağı süt veya yoğurt 1 porsiyon peynir (2 dilim) veya 2 yemek kaşığı çökelek |
![]() |
ET, YUMURTA, KURUBAKLAGİLLER 1 Yumurta 1 porsiyon et, balık, tavuk, hindi (60-90gm.) 1 porsiyon kurubaklagil yemeği (120gm) |
|
TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze 3 porsiyon çiğ taze sebze 2-3 adet orta boy meyve veya taze meyve suyu |
|
TAHILLAR 6-8 İnce dilim ekmek 1 porsiyon pilav veya makarna 1 porsiyon çorba |
|
ŞEKERLER 1-2 Tatlı kaşığı bal, reçel veya pekmez |
|
YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ |